Det blir inte alltid som man önskar och man blir arg, besviken, frustrerad. Men om man kan klara av att släppa det och istället känna en acceptans så blir det lättare.

Ibland blir inte dagen (livet) som man önskar, av olika anledningar.

Om det är omständigheter som man inte kan, eller för tillfället inte orkar ändra, så är det lätt att bli ledsen, frustrerad, arg eller känna någon annan negativ känsla. Dessa negativa känslor tar mycket energi och får oss inte precis att må bra.
Om man kan lyckas vända dessa känslor till acceptans så blir det lättare, man kan släppa (åtminstone tillfälligt tills orken återkommer) och gå vidare.

Tag några djupa, lugna andetag och tillåt dig att känna som du gör. Vila en stund i känslan och tillåt dig att önska att det var annorlunda.
Se sedan om du kan hitta en mer neutral syn, om du kan acceptera nuet så som det är.
När jag växte upp hörde jag ibland äldre människor säga:
– Det är som det är.
Mer som ett neutralt konstaterande än med bitterhet över att det inte var på något annat sätt. Det ser jag som att de accepterat nuet så som det var just då.

”Det går inte att tvinga sig själv till att acceptera. Acceptans är ingen prestation, det är inget man ”gör” utan ett inre skede som äger rum när man släpper taget om föreställningen att något borde vara annorlunda än det är.”

ur Fri från stress med Mindfulness av Åsa Palmkron Ragnar och Katarina Lundblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *