I små bitar.

Detsamma gäller dina nyårslöften.
När vi sätter mål som vi vill uppnå så är det viktigt att det inte är för stora och ouppnåeliga mål. De måste vara hanterbara och realistiska.

Om du till exempel är en av alla oss som vill börja träna mer, tänk då inte att du ska träna minst en timme, minst tre gånger i veckan och svettas som en tok varje gång. För om du inte tränat innan så kommer det målet vara alldeles för jobbigt att nå. Och när vi skippat gymmet ett par gånger så tycker vi att vi är värdelösa och lägger ner projektet.

Gör inte det! Sänk ribban istället och var snäll mot dig själv.
Om du har tränat lite en gång i veckan så är ju det mycket bättre än inget. BRA! Fortsätt så och öka på succesivt istället.

Jag tycker att det är mycket lättare att vara snäll mot mig själv om jag använder någon form av tracker. Kanske som den på bilden (vill du ha den som PDF så bara mejla mig så skickar jag den).
Om man inte skriver upp när man lyckats, så är det lätt att glömma bort de gångerna, och bara komma ihåg när vi misslyckats lite.
Men om man fyller i trackern så är det lättare att konkret kunna se att man faktiskt lyckats många dagar också, så man kan fokusera på de bra dagarna istället för de dagar man inte gjort det man tänkt.

Stort lycka till med vad du än tänkt förbättra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *