Ibland behöver man stanna upp och reflektera lite, istället för att klampa på i samma fotspår.
Jag har klampat på, alldeles för länge och alldeles för fort en period.
Det händer även oss stresspedagoger, och till slut sa kroppen åt mig att ta det lugnt. Tack och lov har jag lärt mig att lyssna på vad min kropp säger åt mig, så nu har jag gjort en del förbättringar, och jag fortsätter att reflektera över hur jag kan göra för att min situation ska bli ännu bättre.

Jag har aldrig varit mycket av en grubblare, det är sällan jag stannat upp och reflekterat och jag kan tycka att det är svårt att veta hur och över vad. Jag är mer av en ”Ja, ja, det ordnar sig (och gör det inte det så får jag väl hitta på en lösning då)”.
Mer här och nu och njut av stunden. Men på senare år har jag landat mer i att göra utvärderingar, sammanfatta månaden/året som gått, fundera över kommande steg och vad som kanske bör släppas taget om.

För mig är ofta svårigheten att hålla mig till några få frågor – det finns ju tusen reflektionsfrågor när man letar! Och om du har samma bekymmer som mig så välj några få och håll dig till dem ett par gånger, byt ut dem efter hand som de inte känns aktuella längre.
Exv:
Vad har jag lärt mig denna veckan/månaden?
Vad har varit svårt/jobbigt?
Kan jag göra något för att underlätta det svåra?
Vad har känts riktigt bra?
Vad har jag gjort för att må bra?

En av mina reflektioner ledde till att jag kände att jag inte både kan blogga och leverera månadsmejl. Så jag har kommit fram till att det känns bättre att satsa på bloggen här på hemsidan där alla kan läsa vad jag skriver när ni vill, än att skicka ut månadsmejl där bara de som anmält sig kan ta del av innehållet. Därav kommer jag även att lägga ut tidigare månadsmejl här på bloggen, möjligen i något förkortad variant.

Vill du få ett mejl med länk till nya inlägg när jag uppdaterar, så är du välkommen att mejla mig så lägger jag till dig på listan. Om du inte längre vill få dessa påminnelser så är det bara att du mejlar mig igen och talar om det. Inga konstigheter! 😀

Glöm inte att stanna upp ibland, stå stilla och lyssna på nuet, utvärdera det gångna, dröm om framtiden och ta sedan första lilla steget framåt.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *